Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Η εκδήλωση για το άνοιγμα του Πολιτιστικού Κέντρου Ν.Φιγαλείας

 

Η έναρξη του Πολιτιστικού Κέντρου Ν.Φιγαλείας είναι γεγονός!
Το περασμένο Σαββατοκύριακο άνοιξε για πρώτη φορά το Πολιτιστικό Κέντρο Ν.Φιγαλείας. Στο πλαίσιο αυτό έγιναν οι πρώτες ξεναγήσεις-διαλέξεις στο νεοσύστατο Φυσικογεωγραφικό-Γεωλογικό Μουσείο από τον Ομότιμο Καθηγητή του Τμήματος Γεωλογιας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ κυρίου Δημήτρη Παπανικολάου.
Ο κ.Παπανικολάου έμεινε εντυπωσιασμένος από την Λεκάνη της Νέδας και τον τεράστιο γεωλογικό πλούτο που διαθέτει, καθώς εδώ θα βρεις πληθώρα διαφορετικών πετρωμάτων που θα συναντήσεις γυρνώντας σε όλην τη χώρα, όλα αυτά συγκεντρώνονται στην λεκάνη της Νέδας, πετρώματα της λεγόμενης Ενότητας της Πίνδου, ραχοκοκαλιάς της Ελλάδας.
Έχει γίνει μια εξαιρετική δουλειά αρχής γενομένης από τον κ.Παπανικολάου, τον οποίο και ευχαριστούμε ιδιαιτέρως, καθώς και από όλους τους συντελεστές. Σας προτείνουμε αν δεν το έχετε κάνει ήδη, να επισκεφθείτε το νεοσύστατο Φυσικογεωγραφικό-Γεωλογικό Μουσείο της Νέδας, που είναι βέβαιο πως θα γίνει πόλος έλξης για τους γεωλογικούς ερευνητές, την ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας και όχι μόνο.
Στο Πολιστικό Κέντρο Νέας Φιγαλείας λοιπόν τονίζεται η πλούσια λαογραφική ιστορία της Ζούρτσας, ενώ αναδεικνύεται η πλούσια γεωλογική αξία της λεκάνης της Νέδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου