Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Ζούρτσα: Το μήνυμα του επί χρόνια Δημάρχου Φιγαλείας Γιάννη Πιπιλή ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς

 

Ευχετήριο μήνυμα του πρ Δημάρχου Φιγαλείας Ιωάννη Πιπιλή εν' όψη της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς και προσφορά του βιβλίου ''ΖΟΥΡΤΣΑ 1821''

Νέα Φιγαλεία 12/09/2021
Προς τις σχολικές μονάδες Γυμνάσιο - Λύκειο
Αγαπητά μου παιδιά, αγαπητοί εκπαιδευτικοί
Η ιστορία είναι γύρω μας. Στα παλιά κτήρια της γειτονιάς μας, στα ονόματα των δρόμων και των πλατειών, στα δημόσια κτήρια.
Η ιστορία είναι μέσα μας. Στη γνώση της προέλευσης και της καταγωγής μας, στις μνήμες των ανθρώπων μας και στις ιστορίες που μας αφηγούνται.
Η ιστορία είναι παντού γιατί είναι χρόνος. Είναι τα υλικά ή άυλα σημάδια που αφήνει το παρελθόν και που, σα ζωντανοί οργανισμοί, εξελίσσονται με το πέρασμα του καιρού και τις εναλλαγές των γενεών. Είναι επίσης ο τρόπος, με τον οποίο σκεφτόμαστε και εξηγούμε το παρελθόν.
Η ιστορία έχει μεγάλη σημασία για τους ανθρώπους. Τους δίνει το πλαίσιο στο οποίο μπορούν να τοποθετήσουν τον εαυτό τους και τους άλλους. Τους δίνει μια ταυτότητα στο χώρο και στο χρόνο.
Με τις σκέψεις αυτές, για τη σημασία της τοπικής ιστορίας εύχομαι να αποδεχθείτε και να μελετήσετε το βιβλίο ''ΖΟΥΡΤΣΑ 1821'' που με αγάπη και ανιδιοτέλεια συνέγραψε η καθηγήτρια σας κα Ελένη Γιαννίκου.
Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!
Ιωάννης Πιπιλής
πρ. Δήμαρχος Φιγαλείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου