Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Εκδήλωση για το Μοναστήρι στις 25 Ιουνίου





Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ζουρτσάνων Αθήνας, διοργανώνει εκδήλωση την Δευτέρα 25 Ιουνίου στις 19:00 στην αίθουσα "Μεγάλων ευεργετών της Εταιρείας των Φίλων του Λαού" (οδός Ευριπίδου 12 - Αθήνας, τηλ: 2108847385-88), για την παρουσίαση της μονογραφίας

"ΚΟΙΜΗΣΗ ΘΕΟΤΌΚΟΥ ΖΟΥΡΤΣΑΣ 
(ΝΕΑΣ ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ) ΗΛΕΙΑΣ
Η ΑΠΟΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑΟΥ"

Η μονογραφία συνεγράφη από την Δρ. Αναστασία Κουμούση (Αρχαιολόγος, Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας), και τον Νικόλαο Βασιλάκη (Αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας)

Το Βιβλίο παρουσιάζει τις εργασίες αναστήλωσης και ανάδειξης του Ναού, τις οποίες έκανε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας, και τα νέα στοιχεία που προέκυψαν ύστερα από την ανασκαφική έρευνα που διενεργήθηκε στο μνημείο.

Οι συγγραφείς θα παρουσιαστούν από την Δρ. Μαρία Πιπιλή  (Αρχαιολόγος, Επίτιμος Διευθύντρια Κέντρου Ερεύνης Αρχαιότητος της Ακαδημίας Αθηνών, ενώ η κυρία Κουμούση θα μιλήσει για τα νέα αρχαιολογικά δεδομένα που προέκυψαν από τις εργασίες. 

Ο Σύλλογος καλεί τα μέλη και τους φίλους τους, κάθε συμπατριώτη και κάθε ενδιαφερόμενο, να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση και να επωφεληθούν από την παρουσίαση που θα κάνουν οι εκλεκτοί επιστήμονες ομιλητές, του τόσο ενδιαφέροντος θέματος, που αφορά ένα σημαντικό για τον τόπο μας και για την χώρα μας μνημείο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου