Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Νέα Φιγαλεία: Γλέντι μέχρι τα ξημερώματα στον αποκριάτικο χορό στο Κέντρο Πανόραμα την περασμένη Κυριακή!


Ο αποκριάτικος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου το βράδυ της Κυριακής 26/2

Πάνω από 300 άτομα βρέθηκαν χθες βράδυ στον αποκριάτικο χορό που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Φιγαλείας στο κέντρο Πανόραμα στην Νέα Φιγαλεία για να γλεντήσουν και να ξεφύγουν από τα προβλήματά τους. Πολίτες και κάτοικοι από Νέα Φιγαλεία, Φασκομηλιά, Ζαχάρω, Γιαννιτσοχώρι, Λέπρεο αλλά και άλλες περιοχές γέμισαν ασφυκτικά το χώρο δημιουργώντας ένα κλίμα χαράς και κεφιού. Μάλιστα υπήρξε και πρόβλημα καθώς ο χώρος ήταν ασφυκτικά γεμάτος και ο κόσμος που κατέφθανε δεν είχε να κάτσει ωστόσο υπήρχε άψογη εξυπηρέτηση απο το προσωπικό και όλα κύλησαν ομαλά.


Επίσημοι πολλοί δεν έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση, ελάχιστοι δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά περισσότεροι πρόεδροι & εκπρόσωποι σωματείων και φορέων της Φιγαλείας και των ορεινών χωριών αλλά και τις Ζαχάρως, του Λεπρέου, της Φασκομηλιάς και του Γιαννιτσοχωρίου.
Την βραδιά άνοιξαν οι χορευτές της Σχολής Χορού 'Εν Χορό' με παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια και φιγούρες που ξεσήκωσαν τον κόσμο. Δυναμικό παρών έδωσε η νεολαία από το Δραγώγι καθώς οι νέοι στηρίζουν πάντα ανάλογες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στη Νέα Φιγαλεία.

Η βραδιά περιλάμβανε και λαχειοφόρο αγορά ενώ τα δώρα ξεπέρασαν τα 120 δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε πάρα πολύ κόσμο να σταθεί τυχερός. Τέλος, δεν έλειψαν και οι παραδοσιακές «μπούλες». Ένα σημάδι ότι η παράδοση είναι ζωντανή και συνεχίζεται. Το γλέντι ξεκίνησε γύρω στις 10 το βράδυ,ενώ μετά τις 11 τα δημοτικά τραγούδια ξεσήκωσαν τον κόσμο που το γλέντησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.


Θάνος Χουλιάρας, Φιγαλείαnews24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου