Κυριακή 30 Ιουλίου 2023

Προβολή ταινίας σε θερινό σινεμά στο Δημοτικό Σχολείο αύριο Δευτέρα 31 Αυγούστου

 

Προβολή ταινίας σε θερινό σινεμά, τιμής ένεκεν, στο σπουδαίο σκηνοθέτη Δημήτρη Σπύρου αύριο Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023 στο Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιγαλείας με ελεύθερη είσοδο για μικρούς και μεγάλους

Ο Σύλλογος Νεολαίας & Άθλησης Νέας Φιγαλείας ''Παναγία η Βόγαλη'' σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας, υλοποιούν για άλλη μια χρονιά το πρόγραμμα ''Σινεμά στις Πλατείες'' και σας προσκαλούν στη προβολή ταινίας σε θερινό σινεμά που θα στηθεί στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Νέας Φιγαλείας.
Η προβολή αφορά την βραβευμένη ταινία, ''Ο ΨΥΛΛΟΣ'', με πρωταγωνιστή την δική μας Επαρχία Ολυμπίας, με ελεύθερη είσοδο για μικρούς και μεγάλους.
  • Η ταινία προβλήθηκε το 1990 και απέσπασε δεκάδες βραβεία ανάμεσά τους και το βραβείο: Καλύτερη Ευρωπαϊκή Ταινία για Παιδιά και Νέους για τη διετία 1989-1990 .
ΣΥΝΟΨΗ
Ο Ηλίας Σειλαϊδής ζει σ’ ένα ορεινό χωριό της επαρχίας Ολυμπίας και πηγαίνει στην τελευταία τάξη του δημοτικού. Κανείς, όμως, δεν τον φωνάζει με το όνομά του – τον φωνάζουν Ψύλλο, όπως είναι o τίτλος της χειρόγραφης εφημερίδας, πoυ συντάσσει και εκδίδει μόνος του. Ο Ηλίας αντιμετωπίζεται σκωπτικά από τους περισσότερους συγχωριανούς του, ο ίδιος όμως ονειρεύεται να ταξιδέψει. Ο «Ψύλλος» τον βοηθά να σπάσει τα σύνορα του χωριού του, τού δίνει τα φτερά να πετάξει μακριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου