Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022

Δ.Ε.Φιγαλείας-Ζούρτσα: Η παρέλαση και οι λοιπές εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου 2022 (pics)

 

Με όμορφο ηλιόλουστο καιρό διεξήχθησαν φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου 1940 στη Νέα Φιγαλεία.


Με το πρώτο φως της ημέρας, οι 2 τυμπανιστές γυρνούσαν τους δρόμους της κωμόπολης και μετέφεραν το χαρμόσυνο μήνυμα της ημέρας στους κατοίκους.

οι 2 τυμπανιστές περνούν έξω από τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου

Ακολούθησε ο εορτασμός της Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου και η καθιερωμένη δοξολογία προς τιμήν της Εθνικής Επετείου στην Εκκλησία της Παναγίας στην Τρανή Βρύση, όπου έδωσαν το παρόν οι σημαίες των σχολείων, επίσημοι φορείς του Δήμου και της κωμόπολης, μαθητές και λοιποί κατοικοι.



Εν συνεχεία το πλήθος κατευθύνθηκε προς το Ηρώον της Νέας Φιγαλείας, όπου έλαβε χώρα η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων από τα σχολεία και τους φορείς της περιοχής. Ακολούθησε η ανάκρουση του εθνικού ύμνου και ενός λεπτού σιγή προς τιμήν των πεσόντων.




Αμέσως μετά έλαβε χώρα η μαθητική παρέλαση των σχολικών μονάδων της περιοχής επί της κεντρικής οδού και μπροστά από το Δημαρχείο Φιγαλείας. Παρέλασαν κατά σειρά το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο της Φιγαλικής πρωτεύουσας.

Το Νηπιαγωγείο

Το Δημοτικό


Το Γυμνάσιο

Το Γενικό Λύκειο



Για το τέλος των εορταστικών εκδηλώσεων, οι παρευρισκόμενοι κατευθύνθηκαν στην κεντρική πλατεία όπου ακολούθησαν οι παραδοσιακοί χοροί από τους μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου.

Στιγμιότυπο από τους χορούς στην πλατεία



Τελετάρχης των εκδηλώσεων ήταν ο λυκειάρχης Φιγαλείας κ.Τζανέτος.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις της Φιγαλείας έδωσαν το παρόν από πλευράς επισήμων ο Δήμαρχος Ζαχάρως-Φιγαλείας κ.Αλεξανδρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Φιγαλείας κ.Βλάχος, ο Αντιδήμαρχος κ.Τάγαρης, η Αντιδήμαρχος κα.Σκαλτσά, ο Αντιδήμαρχος κ.Αλεξανδρόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Μπαλαδήμας, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νέας Φιγαλείας κ.Κουτσόπουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ζουρτσάνων κ.Γλούμης, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Φιγαλείας κ.Καστρινός, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Νέας Φιγαλείας, ο πρόεδρος του Α.Ο. «ΑΠΟΛΛΩΝ», πρόεδροι και εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων, λοιπών κοινοτήτων, αρχών, σωμάτων ασφαλείας, κλπ.

Χρόνια πολλά σε όλους, και του χρόνου με υγεία!

1 σχόλιο: