Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

"Πάρτι" ανόδου έκανε ο Απόλλων στο "κάστρο" του!

ΑΠΟΛΛΩΝ ΝΕΑΣ ΦΙΓΑΛΙΑΣ - ΔΙΓΕΝΗΣ ΧΑΡΙΑΣ   6-0
Γήπεδο Ν.Φιγαλείας(Ζούρτσας)
Β' Κατηγορία ΕΠΣ Ηλείας(α' όμιλος) - 15η αγωνιστική
Καταιγιστικός ο Απόλλων για άλλη μία Κυριακή στο γήπεδό του καθώς συνέτριψε με 6-0 τον 2ο Διγενή Χαριάς και πλέον συγκατοικεί μαζί του στη 2η θέση της βαθμολογίας. Ένα ματς που ανεβάζει στα ύψη την ψυχολογία και ταυτόχρονα θέτει τον πήχη ψηλότερα. Η ομάδα μας παιχνίδι με παιχνίδι γίνεται όλο και καλύτερη και όπως είδαμε μπορεί να γίνει και πολύ παραγωγική επιθετικά. Πλέον η ομάδα της Φιγαλίας βρίσκεται στη 2η θέση με 28 βαθμούς, όσους και ο Διγενής Χαριάς, και αν εκμεταλλευτεί και το αυριανό παιχνίδι που ακολουθεί εδραιώνεται μόνος 2ος!

Ροή παιχνιδιού
Ο Απόλλων κατέβηκε στον αγώνα με πολλούς του παίκτες να είναι άρρωστοι και να έχουν ίωση, οι οποίοι ήταν και οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της τελικής νίκης! Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε σε πιο χαμηλό τέμπο με τον Απόλλωνα να είναι κυρίαρχος, παίζοντας επιθετικό ποδόσφαιρο και χάνοντας αρκετές ευκαιρίες από την αρχή. Στο 23' ήταν η ώρα του συνήθους ύποπτου Πλάκα(έπαιξε 90' λεπτά έχοντας ίωση) να ανοίξει το σκορ, πετυχαίνοντας γκολ σε ακόμα ένα παιχνίδι! Στο υπόλοιπο 20λεπτο ο Απόλλων ήταν κυρίαρχος, παίζοντας πολύ όμορφο ποδόσφαιρο έχασε ακόμα κάποιες κλασσικές ευκαιρίες, με το ημίχρονο ωστόσο να λήγει στο 1-0 υπέρ των γηπεδούχων.


Όσα γκολ δεν μπήκαν στο α'μέρος, μπήκαν όλα μαζεμένα στο β' ημίχρονο, στο οποίο η ομάδα μας διέλυσε στην κυριολεξία τους φιλοξενούμενους! Η ομάδα της Ζούρτσας σε αντίθεση με το α'μέρος, στην επανάληψη ήταν 100% αποδοτική και σε κάθε της επίσκεψη στην αντίπαλη εστία σκόραρε. Γρήγορα-γρήγορα λοιπόν στο 50ό λεπτό ο Πλάκας με 2ο προσωπικό του τέρμα (15ο γκολ στο πρωτάθλημα) έκανε το 2-0 μέσα σε αποθέωση στο Γήπεδο Νέας Φιγαλείας. Το 3-0 για την ομάδα της Ζούρτσας έκανε στο 60' ο Μπενάλντο και αμέσως λίγα λεπτά αργότερα στο 66' ο Κατσιώλης διαμόρφωσε το 4-0. Η εξέδρα είχε πάρει φωτιά με 150 και πλέον οπαδούς να στηρίζουν τον Απόλλωνα μέχρι το τελευταίο λεπτό! Ο Απόλλων δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και λίγο πριν την λήξη, αρχικά ο Κατσιώλης στο 83' με 2ο προσωπικό τέρμα έκανε το 5-0, και τέλος το "κερασάκι στην τούρτα" έβαλε ο Κουρούβανης στο 89' διαμορφώνοντας τον τελικό θρίαμβο με 6-0 για την ομάδα της Ζούρτσας! Με το τέλος του αγώνα οι παίκτες με τον προπονητή Άρη Ρουμελιώτη ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς στα αποδυτήρια για τη μεγάλη αυτή επιτυχία που βρίσκει πλέον τον Απόλλωνα στη 2η θέση της βαθμολογίας και με τέτοιες εμφανίσεις πάει φουλ ολοταχώς για άνοδο στην Α2' για πρώτη φορά στην ιστορία του!



Για τον Απόλλωνα αγωνίστηκαν οι:
Λούτος, Παλλας(46' Βλαμης Χ.), Καπλάνης Θ.(66' Μπινιωρης Κ.), Κουτσοπουλος, Ρουμελιώτης Μ., Βλαχος Π., Κουρουβανης, Καπλάνης Γ., Μπεναλντο, Κατσιωλης, Πλάκας.

Μπράβο στους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας και στον προπονητή για άλλη μια φανταστική εμφάνιση στο Γήπεδο Νέας Φιγαλείας. Και ένα μεγαλύτερο μπράβο γιατί όπως πληροφορηθήκαμε πολλοί παίκτες έκαναν υπερπροσπάθεια για να αγωνιστούν καθώς ήταν άρρωστοι! Η ομάδα μας πλέον έχει το 7/7 στην έδρα της, έχει φτιάξει ένα πραγματικό "κάστρο" με 12ο παίκτη τον κόσμο της, ο οποίος με τέτοιες εμφανίσεις χαίρεται να έρχεται στο γήπεδο και να έχει την ευκαιρία σε μία ορεινή περιοχή όπως η Ζούρτσα να ξεδίνει για λίγο, βλέποντας παράλληλα και πλούσιο θέαμα! Προχτές στο γήπεδο ο κόσμος ήταν και πάλι εκεί με 150 περίπου θεατές να στηρίζουν την ομάδα ως το τελευταίο λεπτό.



Το μυστικό για αυτές τις εμφανίσεις νομίζω πως δεν είναι άλλο από τη δουλειά και την αφοσίωση που δείχνουν οι ποδοσφαιριστές στην προπόνηση και στον προπονητή τους. Χάρη στον οποίον έχουν βελτιωθεί πολύ σε ατομικό επίπεδο και έτσι φτάνουν στα ύψη πλέον τα στάνταρ της απόδοσής τους! Αν συνεχίσει η ομάδα στο ίδιο πλάνο, βλέποντας το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, με δουλειά και αφοσίωση αλλά και ενωτικό κλίμα μπορεί να πάει πολύ μπροστά και είναι ευχή όλων μας του χρόνου τέτοια περίοδο να τον βλέπουμε να αγωνίζεται στην Α2'. Μέχρι τότε όμως απομένει αρκετός δρόμος, έχει γίνει εξαιρετική πορεία ως τώρα, όμως απομένουν ακόμα δύσκολα παιχνίδια και σε δύσκολα γήπεδα, αρχής γενομένης από το αυριανό εξ'αναβολής παιχνίδι με αντίπαλο τον Ωλενειακό Ώλενας. Αύριο λοιπόν (Τετάρτη 18/1) ο Απόλλων έχει δύσκολη έξοδο στην Ώλενα και σε ένα δύσκολο γήπεδο με πολύ κακό αγωνιστικό χώρο, αντιμετωπίζει στις 15.15 τον τοπικό Ωλενιακό για την 14η αγωνιστική του Β'Τοπικού. Με ενδεχόμενη νίκη αύριο ο Απόλλων θα βρίσκεται μόνος 2ος, μόλις 2 βαθμούς πίσω από τον Πέλοπα. Καλή επιτυχία στην ομάδα για το δύσκολο παιχνίδι αύριο!


        ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Β'ΤΟΠΙΚΟΥ ΕΠΣ Ηλείας (α' όμιλος - σε 15 αγων.)



Στατιστικά ομάδας

   Η ομάδα της Ζούρτσας έχει τη 2η καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα μετά τον Πέλοπα με 37 γκολ ενεργητικό, ενώ πλέον έχει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με 14 γκολ παθητικό!          
  Πηγαίνοντας τώρα στον πίνακα των σκόρερ του πρωταθλήματος, στην πρώτη θέση με διαφορά από τους υπόλοιπους βλέπουμε τον ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα Νέας Φιγαλείας Παναγιώτη Πλάκα με 15 γκολ σε 13 αγώνες! Δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος πάλι ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα, ο Κατσιώλης με 10 γκολ!

4 σχόλια:

  1. Τελικά το προγραμματισμένο παιχνίδι του Απόλλωνα για αύριο ξανααναβλήθηκε! Περιμένουμε από τη διοργανώτρια ΕΠΣ Ηλείας τον εκ νέου ορισμό του με πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής του την άλλη Τετάρτη 25/1.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επόμενο παιχνίδι την προσεχή Κυριακή 22/1 στο Βούναργο, όπου φιλοξενείται από τον Α.Ο. Αγίου Γεωργίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελικά ορίστηκε σήμερα από την ΕΠΣ Ηλείας το συγκεκριμένο εξ'αναβολής παιχνίδι με τον Ωλενειακό Ώλενας, το οποίο και τελικά θα διεξαχθεί την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου στο γήπεδο Ώλενας, ώρα: 15.15.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο στον προπονητή και τους παίκτες γιατί η ομάδα πέρα από τα αποτελέσματα παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή