Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

Ξεκίνησε η επέλαση του χιονιά στα ορεινά της Ηλείας


Ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα στον ορεινό όγκο του νομού Ηλείας η επέλαση της "Σοφίας", καθώς στις 17:00 το απόγευμα παρατηρήθηκε έντονη χιονόπτωση στην περιοχή του Κρυονερίου και του Επικούριου Απόλλωνα, ενώ μέχρι αυτή την ώρα η κυκλοφορία διεξάγεται με μεγάλη δυσκολία λόγω του χιονιού.

Ο  Δήμος Ζαχάρως-Φιγαλείας βρίσκεται σε ετοιμότητα με γκρέιντερ και εκσκαφείς ενώ οι εθελοντές πολιτικής προστασίας παρέχουν σάκους με αλάτι στους πολίτες για να το χρησιμοποιήσουν σε περίπτωση παγετού.




Σύμφωνα με πληροφορίες του iliakairos.blogspot.gr
η χιονόπτωση θα ξεκινήσει από τις ορεινές περιοχές και θα κατέβει χαμηλότερα, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να χιονίσει ακόμη και σε παραθαλάσσιες περιοχές του νομού.

Η πολιτική προστασία ζητά την συνεργασία των πολιτών για οποιαδήποτε προβλήματα προκύψουν από το χιόνι, τα οποία αναφέρονται κυρίως στην ατομική ευθύνη των πολιτών και όχι στην υποκάτασταση των ευθυνών και των αρμοδιοτήτων των εμπλεκομένων φορέων (Δήμος-Πολιτική Προστασία-Περιφέρεια.



Η διανομή του αλατιού θα γίνεται στα εξηε σημεία:


  • Νέα Φιγαλεία: Είσοδος Δημαρχείου
  • Πετράλωνα: Είσοδος Κοινωνικού γραφείου
  • Ανδρίτσαινα: Βόρεια είσοδος Ανδρίτσαινας (Λυνίσταινα και Επικούριος Απόλλωνας)
Συνιστάται στους κατοίκους να μήν ρίχνουν αλάτι στους δρόμους άσκοπα, καθώς υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού. Επίσης να μην προμηθεύονται αλάτι εάν δεν παρατηρηθεί χιονόπτωση.

Για λεπτομερή ενημέρωση σχετικά με τον καιρό μπορείτε να επισκεφθείτε το http://iliakairos.blogspot.gr/. Επίσης, θα σας ενημερώνουμε συνεχώς με νέα στοιχεία σχετικά με τον χιονιά


ΝΕΏΤΕΡΗ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ (04/01/2019 ΩΡΑ 08:00)

Στα λευκά και η Νέα Φιγαλεία  ύστερα από την σφοδρή χιονόπτωση που σημειώθηκε την νύχτα. Αυτή την ώρα κλειστοί είναι όλοι οι δρόμοι από τον οικισμό Τριάντα προς:
  • Πετράλωνα
  • Ναός Επικούριου Απόλλωνα
  • Λυνίσταινα-Ανδρίτσαινα
Αυτή την ώρα επικρατεί ολικός παγετός σε πολλά σημεία της ευρύτερης περιοχής.


ΝΕΏΤΕΡΗ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ (04/01/2019 ΩΡΑ 13:00)


Η περιοχή εξακολουθεί να είναι ντυμένη στα λευκά εξ'αιτιας του χιονιού, ενώ το βράδυ αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση και σε χαμηλότερα υψόμετρα, ενώ δεν αποκλείεται να χιονίσει και σε παραθαλάσσιες περιοχές του δήμου (στην λίμνη του Καϊάφα εχεέ ήδη χιονίσει από το πρωί). Το θετικό νέο είναι ότι το ύψος του χιονιού δεν ξεπερνάει τα 2-3 εκατοστά. Στον Επικούριο Απόλλωνα εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα στην κυκλοφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου