Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Υλικές ζημιές σε Ζάκυνθο και Ηλεία από τα 6.9 Ρίχτερ



 Ευτυχώς μόνο υλικές ζημιές προκάλεσαν τα 6.9 Ρίχτερ τα οποία ταρακούνησαν το Ιόνιο και την Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Υπενθυμίζουμε πως ο σεισμός σημειώθηκε στις 01:54 τα ξημερώματα, 56.9 χιλιόμετρα νότια της Ζακύνθου και με εστιακό βάθος 11 χιλιομέτρων.


Σημειώνεται επίσης πως οι μεγαλύτερες ζημιές εντοπίστηκαν στο οδικό δίκτυο του νησιού, ενώ η πόλη της Ζακύνθου παρέμεινε για αρκετή ώρα στο σκοτάδι λόγω προβλημάτων στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης με δηλώσεις του στα ΜΜΕ ανέφερε πως "πρέπει να σημειωθεί ένας μετασεισμός της τάξεως των 5.9-6.1 Ρίχτερ για να πούμε με βεβαιότητα οτι το φαινόμενο ολοκληρώνεται και πως ο κόσμος μπορεί να ησυχάσει"


Ζημιές στις Στροφάδες και στην Ηλεία

Εκτός από τις ζημιές στο νησί της Ζακύνθου, καταστροφές σημειώθηκαν τοσο στις Στροφάδες, οπου κατέρρευσε ο πύργος του καστρομοναστηριού του Αγίου Διονυσίου, οσο και στην Ηλεία, κυρίως στις περιοχές του Πύργου και της Γαστούνης, αλλά και νοτιότερα στην Ζαχάρω. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως τόσο στον Κυπαρισσιακό Κόλπο όσο και στις ακτές του Lecce στην Ιταλία παρατηρήθηκαν μεταβολές του κυματισμού κατα 15-20 εκατοστά, οι οποίες υποδηλώνουν την εκδήλωση ενός μικρού τσουνάμι, το οποίο δεν προκάλεσε περαιτέρω καταστροφές.




Φωτογραφίες: ionian channel και imerazante.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου