Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Φώς στο... τούνελ για τον Επικούρειο Απόλλωνα


Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες για την υποβολή προς έγκριση του φακέλου στον οποίο περιλαμβάνονται η συνέχιση των εργασιών συντήρησης καθώς και η αντικατάσταση της φθαρμένης τέντας στο Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα, οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του 2018

Ο φάκελος συντάσσεται από την Αρχαιολογική Υπηρεσία Ηλείας σε συνεργασία με την κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και στη συνέχεια θα υποβληθεί προς έγκριση, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Επικούρειος Απολλωνας βρίσκεται μετά την Ακρόπολη.


Χρόνια Προβλήματα

Το ζήτημα της ύδρευσης αποτελεί χρόνιο πρόβλημα ενώ έχουν γίνει διαβεβαιώσεις από τον Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων για την επίλυση του.

Επίσης αλλεπάλληλες φορές έχουν γίνει διαγωνισμοι σχετικά με την λειτουργία καντινας στο Ναό οι οποίοι αποδείχτηκαν άγονοι λόγω της έλλειψης ενδιαφέροντος.

Αξίζει επίσης να επισημάνουμε ότι πρόβλημα παρατηρείται και στην πρόσβαση στο Ναό, ειδικά πλησίον της υδρομάστευσης Πετραλώνων, όπου εξαιτίας των κατολισθήσεων η κίνηση των λεωφορείων είναι συχνά δύσκολη έως αδύνατη.

Προς το παρόν ο Επικούρειος φυλάσσεται επι 24ωρου βάσεως αλλά με εποχικό προσωπικό, ενώ δύο μόνιμοι φύλακες αναμένονται στις Βάσσες σύμφωνα με την αναμενόμενη έκδοση ΦΕΚ για την ενίσχυση των αρχαιολογικών χώρων με 200 μόνιμους φύλακες.

Τέλος, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι αυτή την περίοδο πολλοί τουρίστες επισκέπτονται τον Επικούρειο Απόλλωνα, γεγονός που καθιστά αναγκαία την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου