Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Ζούρτσα: Με ηλιόλουστο καιρό εορτάστηκε η Καθαρά Δευτέρα!


Μέσα σε πανέμορφο καιρό γιόρτασε η Νέα Φιγαλεία προχτές Καθαρά Δευτέρα την έναρξης της Σαρακοστής με όλα τα καθιερωμένα έθιμα της λαϊκής παράδοσής μας! Στον χώρο του Γυμνασίου-Λυκείου έλαβαν χώρα τα καθιερωμένα «Κούλουμα» με τα νηστίσιμα φαγητά να έχουν την τιμητική τους! Το μενού περιελάμβανε την παραδοσιακή λαγάνα, εκλεκτή ζουρτσάνικη φασολάδα, καθώς και ελιές, ταραμά και χαλβά με τη συνοδεία ντόπιου κρασιού.




Δίπλα στον χώρο του Γηπέδου των Κατασκηνώσεων, έλαβε χώρα το καθιερωμένο πέταγμα των χαρταετών με αρκετά καλή συμμετοχή, ωστόσο η μικρή ένταση του αέρα δυσκόλεψε τις προσπάθειες των συμπατριωτών μας και έτσι οι περισσότεροι αετοί δεν έφτασαν πολύ ψηλά! Σημασία έχει η προσπάθεια, είχε όμως εξαιρετικό καιρό και σε συνδυασμό με τη μαγευτική τοποθεσία με φόντο το μαγευτικό Ιόνιο απολαύσαμε μία ξεχωριστή Καθαρά Δευτέρα!



Προς το τέλος έλαβε χώρα και το παραδοσιακό παιχνίδι «αμάδες» με τη συμμετοχή να είναι μεγάλη και τους μεγαλύτερους να θυμούνται τα παιδικά τους χρόνια! Το παιχνίδι έχει ως εξής: σε σχετική απόσταση τοποθετείται μια μεγάλη πέτρα και ο καθένας ρίχνει βολές με ένα πέταλλο με κατεύθυνση την πέτρα. Όποιος προσεγγίσει πιο κοντά την πέτρα είναι ο νικητής!


Η παραδοσιακή σαρακοστιανή φασολάδα

Τις εκδηλώσεις της Καθαράς Δευτέρας που διοργάνωσε για άλλη μια χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Φιγαλείας, τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Ζαχάρως-Φιγαλείας Νίκος Φάμελος, η πρόεδρος της Τ.Κ.Νέας Φιγαλείας Ολυμπία Κατσάμπουλα, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της περιοχής, καθώς και πολλοί ακόμα παρευρισκόμενοι, πολλές οικογένειες, νεολαία και μικρά παιδιά.


Χρόνια Πολλά σε όλους και Καλή Σαρακοστή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου